Tien statushouders ontvangen diploma van minister Koolmees

Het is feest! 1,5 jaar geleden stapten tien statushouders in een nieuw avontuur. Vandaag ontvangen ze uit de hand van minister Koolmees van Sociale zaken en werkgelegenheid (SZW) hun mbo-diploma’s eerste monteur laag- en middenspanningsdistrubutie.

Rients Smeding

We kunnen het verleden niet wegnemen, maar we kunnen deze mensen wel een toekomstperspectief geven.

Rients SmedingManaging Partner bij Temphory

Het lijkt als de dag van gisteren dat ze begonnen aan het opleidingstraject van Temphory. De tien statushouders hadden, ondanks een technische achtergrond, moeite met het vinden van een betaalde baan. Nederland zit te springen om technisch personeel. Voor Liander de reden om de handen ineen te slaan met Temphory en UAF. Een uitdagend traject, want naast de reguliere zaken omtrent een opleiding hebben we extra aandacht gehad voor de Nederlandse taal en cultuur. De mannen waren echt onderdeel van Temphory. Door deel te nemen aan de zomer barbecue en het stamppotbuffet konden ze ervaringen delen met collega’s van Temphory.

Wij zijn trots op deze mannen! Ze hebben in een korte periode de Nederlandse taal geleerd, hun rijbewijs gehaald en de Beroeps Praktijk Vorming-periode bij BAM doorlopen. Het harde werken wordt nu beloond met het ontvangen van de mbo-diploma’s eerste monteur laag- en middenspanningsdistrubutie. Vanaf 12 maart starten ze bij Liander als monteur. Een mooie basis voor het opbouwen van een nieuwe toekomst.

Bekijk de video